Thursday, September 6, 2012

Hutang dan duit

Hari ni aku berpuas hati dengan pencapaian aku.
Ahaha bukan pencapaian kerja ke ape ke, but pencapaian aku dalam mensettlekan hutang2 bulan ni.
As for now, aku dah bayar duit kereta, duit saman (baru tadi bayar) alhamdulillah dapat ler half price hasil ihsan polis tu kat aku, pastu duit internet, bil telefon, duit aku pinjam kat mak ayah aku bulan lepas.
Dah besar pun pinjam mak ayah lagi kan. Ish ish..
Tapi serius mase tu memang terdesak sangat. T.T

Yang belum settle sekarang servis kereta esok, duit lagi and nak buat passport isnin depan.
Harap2 bulan ni ade la tetiba orang nak bagi duit kat aku ke kan.
Hahaha berangan. Cis.

Btw, aku kan.. dah apply card credit.
And dah dapat pun. Huahaha.
Perasaan happy + takut.
Takut lagi banyak la sebab takut terguna buat shopping hahahaha :p
Tapi ayah aku da approve tapi die warning, stiap kali nak guna kene tepon die bagitau dulu.
Kalau die approve baru bleh swipe.
Tapi hari tu aku swipe untuk isi minyak pastu dah sudah baru call die. Hihihi..

Mase nak apply tu lagi la. Boleh tak officer tu cakap awak ni betul ke nak apply?
Muke cam xcaye aku dah keje. Chett.
Pastu mase tengah isi borang die tanye, dah gitau mak ayah awak belum awak apply ni?
Saye pulak yang risau awak nak apply..
Abangggg oiiiii....huh xtau nk ckp ape.
Aku senyum je cakap dah. Huhu.. =.='



2 comments:

  1. Replies
    1. haa untung la awal2..ujung bulan masak aa nak byr hutang.kui3

      Delete

Pujian