Thursday, December 29, 2011

Harap-harap no more presentation lagi

Oh yes lupe nak citer. I've done my presentation last week.

Alhamdulillah it went well. Walaupun xla very well sangat. Hahaha lantak! Janji dah lepas.

As I said before, aku tak suke presentation. Tapi aku suka karaoke. *tetiba*
Presentation tu patutnye start kul 10 pagi. So aku pun tunggu la dengan nevesnye.
dah kul 10. Skali manager cakap tunda pas lunch kul 12.30 . Ok bagus. Tunda lagi tunda lagi muahaha.
Cuak.
Beberapa minit pastu dapat email, the exact time kul 1.
Ok xpe. Sementara nak tunggu kul 1 tu, cuak tu lama2 dah hilang. Hehe.

Mase masuk ebony room tu, perasaan aku is like..tak cuak, tapi seram sejuk tetiba, neves.
Tapi bila makin ramai orang masuk room tu cuak tu makin datang balik.
Nasib la xramai sangat, dalam 7 orang je.

Then I began my presentation. Aku cakap kuat gila sebab aku neves.
But still xleh nak sorok neves tu.
Dalam keadaan neves, aku akan automatik gugup or gagap or suara shaking or tersasul.
So masa tu what did happen is, aku tersasul-sasul, tercakap Malay la, pastu pronounciation salah la, tapi nasib baik bukan banyak kali. 2-3 kali camtu je aku kira. 
Aku tengok muka Indian man from India yang nama Rangga tu berkerut2.
Agaknye die try translate yang aku cakap Malay tu kot. Kakakakaa.. 
Ok tak lawak.
Dorang tanye aku jawab je betul ke tak tu belakang kira, n sometimes Surin (manager aku) tolong.
Aku perasan die macam tahan gelak kat blakang.

Feedback yang aku dapat:
-good presentation
  *maybe sebab aku explain n jawab sume soalan dorang?
-polite presentation
  *Allan cakap. mestila kene polite, korang sume lagi tua dari aku hehehe.. :p
-easy to understand
  *ye la sebab kalau hard to understand aku pun hard to explain la.xmo xmo
-great slide
  *aku letak banyak diagram kaler-kaler kasi dorang tertarik.wakaka
-very confident
  *ni aku suka. I tried desperately to be confident n it works ^-^
-i know u are nervous.hahaha
  *ni Surin cakap. I get caught at last :p




bebelan akhir tahun

Shutdown period. Best. Xde keje. Eh macam la aku ade keje b4 ni. Tak start buat keje lg ponn.
Haha. Tapi, bosan. Ngantuk. =.=

Anyway, tengah bengang sebnanye. Orang lain sume da bleh enjoy gi shopping. Aku ni still kene jimat2.
Gaji wa xmasuk lg la. Huhu. Tanye2 rupenye aku nyer payment method by cheque. What the f....
Serabut otak aku pk camne orang lain punye by bank transfer, n why me by cheque?
Kalau by next week tak dapat2 gak, memang aku g serang HR. Serius. Grr.
Manager kata, maybe sebab u punye masuk lebih sket sebab campur dengan last month punye.
Alahai, kalau campur 2 bulan penuh pun bukan banyak pun gaji aku. Tak de efek sangat aku rase.
And I don't think that is the reason. Sigh sigh n sigh lagi.Huf~]

Em, aku dapat offer sambung master in Network. Nak ke tak?
Tapi aku nak keje. Tapi aku pun kalau dah dapat peluang camni cam sayang nak tolak.
How if I do both? Tapi nanti lagi serabut otak aku nak buat coursework lagi.
Adoi la....belajar ok lagi, tapi coursework malas. Haha dasar pemalas btol kau ni la woi.

Teringat zaman belajar. Best moment in my life! Tapi bile exam jadi xbest. Hehe.
Kan best kalau blajar je tapi xde exam. Hahahah gila.
Pastu kene ade fyp plak kan. Arghh fyp, coursework tu macam fyp la kan?
Kene buat projek pastu present.

Derrr..projek fyp aku yang boleh kate simple gak la tu pun serabut berganda2 otak aku.
Hidup tak terurus, badan kurus, muka cekung, mata panda, budak muka cantik kat kelas aku pun jadi tak menarik lagi dah. Hahaha azab gila mase tu. Tapi salah aku gak sebab dah tengah2 sem baru menggelupur nak buat. Padan muka.

Friday, December 23, 2011

special: 2NE1

Compared to SNSD, 2NE1 ni lagi cool, n tak girly sangat. N boleh kata wild sikit cara dorang menari tu.
N tak berapa seksi la bg aku.
Cam SNSD kan comel2..muka mesti kiut suara mesti manja..tapi 2NE1 lain.
Dia macam.. "Ah persetankan kiut2 manja2 tu sume. Kami menjanjikan lagu sedap, unik, suara sedap, vocal mantap, menari tip top..walaupun kami tak ayu tak seksi. Kau boleh?"
Kan? Rase x?


Siyes aku suke gile vocal dorang. Memang mantap. Lagi2 suara CL tu. Unik.
Try dengar lagu Lonely n u'll know what I mean.
Tapi aku xde la nak cakap SNSD tak best. Dorang best! But in different way.
That makes them special.


Group 2NE1 ni boleh cakap la dorang ni actually tak lawa pun.
Body pun tak sesolid SNSD.
Kalau tak mekap memang serabai gak. Aku pun tak seserabai tu. Eh.
Tengok ni:


Lain gile kan muke dorang?
Dara-CL
Park Bom-Minzy


Compare to this.Prettier.I like :D
Dara-Park Bom-Minzy-CL


Kat comment pun banyak gak yang kutuk dorang sebab ni. 
Pas mekap baru nampak kemas n terurus. Lawa lagi.
Hehe tapi tu memang fungsi mekap, menutup kekurangan, meningkatkan keyakinan.
See bagus kan ade mekap..haa..
*tetibe promote mekap apahal
Tapi pada aku, ape ade hal dengan muka cun ke tak cun?
Janji kau ade bakat. Bakat tu yang bleh bawak kau pegi jauh. :)


Dalam grup ni aku suka....erm, sume pun aku suka.
Sume suara mantap. Tapi paling suka CL. Sebab die ta control cun or kiut.
Suara die unik n die ade karisma tersendiri. Try aa tengok CL vid klip~hehe.


Park Bom tu kalau tengok muka die memang dah tau sangat buat plastic surgery.
Kat bahagian mata. Eye lid surgery kot. Pastu bibir dia cantik tapi semacam.
Tapi hasil surgery pun cantik gak la, cuma tak ori.
So bersyukurlah dengan ape yang kite ade k..


Minzy tu pandai menari. Die ade gak masuk beberapa dance battle.
Try la check kat youtube mesti ade. Die menari tak la macam seksi2 ke ape tapi stylo n cool!
Siyes suke tengok kalau die menari.


Dara plak aku tak nampak ape yang special kat dia.
Suara boleh tahan sedap. Muka cun. Die suke buat style rambut pelik2. Hehe


Oh tetiba aku dah macam promote dorang kan. Haha.
Mesti korang pelik kan sebab aku suke female korean group than male group.
Ade sorang kawan aku tu aku rase nak cekik die kuat2. Ade ke patut die tanya aku ni les ke sebab suke tengok korean female group. Aishhh..
Mintak simpang la beb. Aku just suke tengok muke dorang tu cantik.
Pastu nak tengok gak camne dorang mekap. Bleh try2 nanti. Ahahaha.
Male group ni certain2 group je aku tengok. Aku suke Super Junior ngan CN Blue.
Aww my Yong Hwa~ saranghae~~<3


Lonely, by 2NE1.


Go away, by 2NE1


It hurts, by 2NE1.

Enjoy~

dunia Korea

Sekarang aku dah mula berjinak2 dengan K-pop.
Sume ni start masa aku kerja kat 1st company. 
Boss aku la ni, die ni minat gile gile gile anything about Korea.
Lagu Korea, citer Korea, orang Korea, negara Korea, bahasa Korea n even makanan Korea!
Selalu time lunch kitorang borak2 pasal citer tu, lagu tu, macam2 la.
*rindu plak kat dia ;(


N one day, die tunjuk kat aku video klip SNSD. Lagu Hoot, aku ingat lagi.
Mase tu aku rase macam not bad gak dorang menari. Da la sume cun2.
Pastu malam tu tengah bosan, aku pun search la group SNSD kat youtube.
N aku jumpe banyak lagu yang best2! Tak tau nape eksaited sangat, esok g keje aku trus download almost sume lagu2 dorang.
Mase tu internet ofis tengah laju, so aku download senyap2. Hehee..
So sejak tu hari2 aku dengar lagu SNSD, siap burn dalam cd dengar dalam kete hari2.
Over tau.. Haha


SNSD a.k.a Girls Generation. aku minat Sunny!^_^



Pastu aku search lagi group2 female Korea. Aku jumpa macam2, Brown Eyed Girl, Kara, 2NE1, Sistar, blablabla..macam2 lagi la tak ingat plak name group dorang.

Ade yang seksi je lebih, lagu xbest pun.
Macam BEG, yup dorang seksi n lagu pun bleh tahan. Suke Abracadabra!
Tapi kalau tgok video klip die, terbeliak mate kau. Try ah tengok. Haha.
Haa pastu aku tgok 2NE1. First impression, apsal la suare dorang ni pelik, pastu besar lak tu.
Dress up pelik, style pelik, lagu pelik, sume pun pelik la.
1st song dorang aku dengar - I am the best. Sampai skarang aku still rase lagu tu pelik.
But tak tau nape, lagu tu dok terngiang2 kat kepala aku sampai 2-3 hari.
So one day aku pun dengar lagi lagu tu. Tetibe rase cambest.
Pastu dengar lagu2 dorang yang lain. Weh...best ah!!
*Lame~orang lain dah tau lama kot ~~~


Ok aku nak buat special entry for 2NE1.

Thursday, December 15, 2011

night shift day 3

Hye.... (lesu)
Semalam dah hari ke 3. Day 2 was quite good so malas nk citer :p
Eh ade jugak citer. Kitorang kene buat presentation n yang bestnye, presentation pukul 3 pagi.
What the...
Aku dapat topik yang die ajar mase day 1 time aku tido tu.
Memang tak ingat ape la kan. So aku cepat2 pergi kat workstation aku bukak pc.
Nasib baik aku ade save file tu. Ingat aku sorang je gelabah, toleh belakang ramai yang gelabah pergi workstation cam aku gak.
Hahaha..


Ok semalam aku rase worst jugak la. Kelas tu jadi super boring aku pun tak tau nape.
Boring sangat. Boring gilaaa! Arghh tension @-@
Aku pun banyak kali terlelap. Orang depan aku lagi dasyat. Terlelap sampai berdengkur.
Kahkahkah!Over la u ni..


Nak jadi cerita, time aku terlelap tu aku terdengar cam ade orang panggil nama aku.
So aku cepat2 bukak mata. Skali trainer tu yang panggil aku!
Die panggil aku suruh buat hands on camne nak log request ticket.
Ala yang baru sat tadi die ajar. Gulps.
Aku tak dengar sepatalh pun masa die ajar part tu.
Aku bangun g kat die kononnye cool la tapi dengan muka terpisat2 mmg kantoi la tido kan.
Member dah gelak2 dah.
Duh *=_=.
Aku pun buat je la log ticket tu ikut cara aku (nasib baik ingat lagi) n trainer betulkan mane yang salah sebab yang die ajar tadi cara lain. Perh cuak!
Alhamdulillah lepas. Pastu die panggil orang lain pulak.
Aku pun cube la fahamkan orang tu buat sebab actually aku tak faham pun kenape kene buat adjustment.
Nak faham sangat kan..last2 aku tertido balik.
Pastu aku terjaga sebab aku dengar bunyi orang kemas2 nak balik.
Tengok jam rupenye dah nak sejam aku tido. OMG :o
Keluar je dari bilik tu member2 tanya "Amira brape jam ko tido tadi haa hahahahahaha"

Serius malu gila. Demmit.









Tuesday, December 13, 2011

night shift day 1

Semalam 1st time buat night shift sebab ade training.
And this is for the whole week. '=_=
Perasaan aku?It's suck.Aaahhh~


Masuk kul 10pm. Mase tu tak ngantuk lagi.
So bleh la poyo2 berjalan2 gi toilet, g amek la..haha.
Pastu gatal pulak semalam aku pergi amek air mocha.
Konon tak nak ngantuk la.
Tapi pas minum separuh baru teringat yang aku ni bukan bleh minum unsur2 coffee sangat.
Kalau nasib baik tak jadi pape lah.
Tapi semalam nasib tak baik la.
Kene pulak semalam senggugut.
Perut aku sakit gila sampai termuntah-muntah aku.
Duduk dalam toilet nak dekat stengah jam sampai kawan aku datang cari.
Mase tu memang rase nak pitam. Tapi pas muntah tu dah kurang sikit.
Pas dah ok aku pun masuk meeting room balik.


Training tu memang amat sangat sangat bosan.
Trainer tu gi bace je slide tu kan.
Explanation pun sikit-sikit. Agak2 la, dah la buat training tengah2 malam.
Consider sket kitorang sume ngantuk.
Why not using any interesting way in presentation to avoid us from getting bored?
First 15 minutes aku bleh lagi.
Pastu aku dah start bengang sebab class tu bosan gile.
So..aku pun tido. Hahaha geram tol aku. Grr.


Tak tau la die prasan ke tak tapi hopefully die tak prasan la. Hehe.
Mase break 1 jam pun aku gi tido gak.
Pastu masuk kelas balik, aku dengar die bercakap sampai agak2 otak tak bleh absorb lagi,
aku sambung tido balik.
Sampai la sesi Q&A.
Die tanye kitorang soalan. Nasib baik aku bleh jawab.
Even I'm 'not' into the training while I'm in the training. Betul ke ayat ni tah.
Aku ingat gak la sikit2 sebab ape yang ditraining kan tu aku dah go through last week.
Haih. Malam ni tak tau la ape jadi.
Adakah aku akan tido lagi? Perut cam sakit lagi je ni.
Tak tau laaaa.....



Tuesday, December 6, 2011

berdepan dengan ketakutan

Annyonghasaeyo~

This week is preparation for my presentation.
Arghh da la masuk kul 7, pastu kne wat presentation plak.
Rase x mcm budak skolah? @_@

Aku dari kecik memang tak pernah suke presentation.
Aku akan sentiasa mengelak. Masa kat MRSM dulu pun aku selalu je jadi tukang tulis or tukang cari maklumat.
Memang tukang present tu jarang lekat kat aku la.
Kalau aku present, tu sama ada cikgu letak syarat setiap orang wajib present tak pun individual presentation.
Hahaha

Aku ni cepat gemuruh, pastu stage fright lak tu.
What will happen to me is nanti muka aku pucat, pastu gagap, pastu suara parkinson, i mean terketar-ketar, pastu blur lagi..blablabla.
Sume orang akan perasan. Malu i tau.. T-T
Sebab tu kalau boleh memang aku tak nak present.
I hate presentation!!grrr >=(
Tapi apekan daya, life aku memang perlukan presentation.
Kalau tak macam mane nak present FYP??
Ah time tu jangan tanye la, tak leh duduk diam aku sementara nak tunggu giliran.
Kejap2 sakit perut, pergi toilet. Then makan pun tak lalu.
Punya le cuak kan..
Pas present tu makan cam hantu. Wakakakaka.

Ade lagi satu paling bengong mase aku present kertas kerja time i-Hack.
Malu gile. Aku ketua tapi aku plak menggigil-gigil siap blur kat depan tu.
Mari tepuk dahi. Ouch~

Ni aku tak tau la camne keadaan aku nanti.
Harap2 aku tak nervous. Aku ni kalau nervous terlebih aku ketawa hahaha.
Kang dorang ingat aku tak serius pulak. Hueh.

Ok mari tido. Nite all. Wish me luck next week ;)

*entry macam tak ade kene mengena ngan tajuk. tp lantak la malas pk =.=*

Sunday, December 4, 2011

Work work 1st week

Hihihi. Assalamualaikum. Hai \(^_^)
Lame tak update.
Busy sket nak settlekan a few things, then nak adapt lagi.
Aku baru je tukar keje.
It's had been a week and alhamdulillah things become better :)


Punca kemalasan nak mengupdate blog or even mengupdate status facebook adalah kerana...
Aku masuk keje pukul 7 pagi bangun kul 5 gerak kul 6.
>>Ek eleh tu senang je la weyh, macam makan ayam<<
Tampar kau laju-laju.
Kacang  ek??? Tapi aku rase susah maybe sbb i'm not use to it >.<
And aku kene tdo awal untuk bangun awal dan supaya tak blur kat ofis.Hehe.


So the first week aku cuak sket. Baru nak adapt ngan environment kat sane.
Previous company aku just bercampur ngan sesama aku je, Malay and Chinese.
But kat sini aku bercampur ngan macam-macam orang.
Korean pun adeee..comel. Eh. Hehee :p


Pastu agak susah jugak sebab kat situ setiap entry kene pakai access card.
Then kalau nak keluar kene tap kalau tak bile nak masuk access kene block.

And that happen to me almost everyday - kene block.
Tercongok je la kat depan pintu tu sampai ade orang nak masuk or keluar.
Demm.
Tapi sekarang dah bijak dah..Hohoho :D


So far sume orang being nice to me. 
Dorang tak kisah pun kalau aku bug dorang nak tanye pape or nak mintak ajar pape.
Dorang sangat friendly.
That's the best part :)
Tapi papepun aku still akan aware. Tak nak dah kene cam dulu lagi mase kat 2nd company.
Fobia sket :(


Banyak lagi nak citer.
Tapi sambung nantila.
Sekarang nak prepare nak tido. Dah kul 10 ni.
Ok bye ^_^

Saturday, November 19, 2011

renungan bersama: kegagalan dalam cinta

Sorang kawan aku bercinta bersungguh-sungguh. Sayang menggila-gila.
Sekali kekasihnya pergi pada ex-boyfriend dia balik.
Kawan aku frust menonggeng-nonggeng.


Sorang lagi kawan aku bercinta bersungguh-sungguh jugak.
Sayang menggila-gila jugak. Siap dah berjanji sehidup-semati.
Dah planning nak tunang nikah bagai.
Tapi tinggal planning. Sebab kekasihnya jumpa lelaki lain.
And kekasihnya bertunang dengan lelaki tu.
Aku tumpang simpati. Kalau aku pun aku sedih gila.


Sekarang aku sangat takut dengan cerita2 sebegini.
Kesimpulannya, tuhan dah takdirkan jodoh kita.
Kita cuma perlu berusaha mencari jodoh kita dengan memperbaiki diri dan amalan kita.
Insyaallah tuhan akan pertemukan dengan orang yang layak untuk kita.
Takdir tuhan, jodoh adalah rahsia tuhan.
Jika ditakdirkan kita menghadapi situasi macam ni, janganlah kecewa, janganlah putus asa.
Percayalah, ada sebabnya tuhan tak mengizinkan kita bersama dengan orang tu.
Sebab setiap yang berlaku ada hikmah yang tersembunyi.
Mungkin kita akan dapat yang lebih baik dan yang lebih layak untuk kita?
Mungkin kita akan dapat orang yang lebih menghargai kita?
Wallahualam~

review: Aku Bukan Tomboy

Hahaha citer ni cool gile.
Komedi ringan i guess. Citernye simple je, tapi lawak die tu memang tak bleh blah.
Aku gelak dari awal citer sampai abes.
Makin bagus jugak si Syamsul ni buat filem ek. Good job bebeh! ;p

A simple story, pasal sorang pempuan ni, Farisha (Scha) perwatakan die macam laki,
tapi die bukan pengkid, or lesbian or what so ever. 
Just die kasar, bawak motor besar, rambut pendek n dress up tak feminin.
Semua orang salah anggap kat die, even pengkid bergaduh berebut nak die.
Die ade sorang kawan baik, Harry (Shaheizy). Harry ni layan die cam laki, but at the same time sebenarnye Harry ni suke Sha. Hehe.
Dalam pade tu jugak, Sha ni die accident dengan Burn (Syamsul). 
Burn ni nerd gile, memang lawak ok tengok die. Hahah.
And dorang ni berkenalan sampai la masing2 jatuh hati.
Tapi mak bapak si Burn ni tak suka, ye la sebab Sha kan tomboy plus family Burn ni orang kaya.

Part tak bestnye sebab ending die bersambung.
Tak tau sape yang Sha pilih.
Maybe akan ade Aku Bukan Tomboy 2?
Ciss. Grrr.

Tetibe aku rase watak Sha tu sikit2 macam aku. 
Kasar, kurang berperasaan, ye dok? Ahaha

sesuatu itu

ada sesuatu yang menyakitkan hati,
yang sudah lama berlaku,
tapi pabila teringat,
rasa sakit itu seperti baru tadi berlaku,
hingga terbawa-bawa dalam tidur malam,
hingga menyapa ketika bangkit tidur,
hingga terngiang-ngiang di telinga,
andai diberi peluang meluahkan kejelikan ini,
akan aku semburkan semua yang ada di fikiran,
biar kau tahu aku juga punya hati.

Saturday, November 12, 2011

Pengisian kebosanan: simple green make-up

Cuti 2 minggu pun bosan jugak. Hari2 rehat je, buat je keje rumah tapi still bosan jugak.
So..jom conteng muka muahaha.


Mangsa: Adik aku.


Tadaa!




1. Green+gold eyeshadow
2. Very light orange blusher
3. Orange lipstick with bronze lipgloss

More will be coming up next. Hehehe ;p

Friday, November 11, 2011

11.11.11

Hari ni 11.11.11


Aku bangun,
makan,
pegi gunting rambut,
balik rumah makan lagi,
tido,
bangun,
on9.


Malam nanti,
makan,
on9 lagi,
tido.


Sekian aktiviti 11.11.11.
Hahaha :D

Tuesday, November 8, 2011

Your girlfriend?

A guy ask me, do u want to be my girlfriend?

Hahaha.
Awal2 lagi dah sounds poyo. Bukan ke patutnye kau tanya "Could you be my girlfriend?"
Seriously, aku ambik kire jugak bende2 macam tu.
Tapi tak tau la, mungkin die maksudkan lain tapi ape yang ditulis lain.
Hehe
Oh a'aa kan, lagi satu, propose by sms?
Ala derr tak gentleman la camtu. Kita dah besar patutnya propose la face to face. Kann?
Hehehee ;p

Tapi tu bukan sebabnye aku tolak.
Well first skali, kalau kita nak bercinta, kenelah ade perasaan kat orang tu kan? :)
In this case, aku suka die, but as friend la.
And bile fikir 2 3 kali pun aku still xdapat nak bayangkan perasaan 'lebih dari suka' tu kat die.
So taknak la kecewakan sape2.
But still aku appreciate his feelings :)


Die tanya, xnak try dulu ke?
Hmm..try?
Aku sebnanye ade lagi perasaan takut nk bcinta tu.
Ye la sbb my past story kan, so takut tu still mghantui hidup aku.
Mungkin la satu masa nanti hati aku akan terbukak ke, cuma xtau bile.
Aku pun nak kawen weii sape tak nak!
Tapi aku dah besar, kalau boleh aku xnak bercinta tapi ending dengan orang lain.
Kalau boleh biarla aku bercinta dengan orang yg aku betul2 yakin akan jd suami aku.
Insyaallah..tapi no doubt la, kita hanya merancang,
semuanya Allah yang tentukan..


Aku tanya, kite ni tak la rapat sangat then kenapa tibe2 je nak aku jd gf kau?
Die cakap sebab die percayakan aku n he's have a faith on me.
Hahh boleh caye ke?
Hehe sorry la aku bukan jenis perempuan yang percaya pada kata-kata je,
keikhlasan kau tu yang aku nak tengok. n sejauh mana kau boleh terima aku.
Aku ni bukannye baik sangat, perangai aku lagi, degil aku, ego aku, garang aku, childish aku..
Sume2 tu kau yakin kau boleh terima? Aku just tak nak the same thing happen to me..
It's hurt you know. Hu3.
Aku ni nampak je macam tak kisah, macam tak ambik tahu, macam tak de perasaan.
You're wrong. You just don't know what I am thinking.
Aku pernah dengar, "if you can't handle me at my worst, you sure don't deserve me at my best".
Aku rasa tu sangat sangat betul benar batil lah. Hehe :)



Wednesday, November 2, 2011

tak payah nak berlagak sangat la ade motor besar

Fikiran aku tak tenang 2-3 hari ni.
Memang ada bende yang aku tgh fikir sekarang,
tapi masalahnye bende tu tak confirm.
N ia melibatkan masa depan aku.
Haiiii...


Ha, ade bende nak cerita.
Pagi2 lagi mood aku dah spoil.
Pagi tadi kan jalan jem, so macam biase la aku ikut je bontot kereta depan.
Sebabnye aku tak nampak line putih kat jalan tu.
Ikut punye ikut, skali kereta tu masuk kanan.
Tinggal la aku kat tengah2. Kiri kanan ada kereta. Rapat, tak boleh nak menyelit. Depan tak muat.
So aku stuck kat situ.
Tak pe lah, aku tunggu la kasi kereta lain gerak dulu baru aku boleh menyelit kan.
Tetiba ade lah moto besar yang racing tu dok hon2 kat blakang aku.
Aku buat dek je la.
Aku tak boleh nak jalan pun yang kau kecoh hon2 apesal.
Sekali die press2 minyak.
Sial betul la. Kau tak nampak ke depan tu sempit. Bodoh, bodoh, bodoh.
Aku buat dek lagi. Pastu datang lak moto2 lain, hon2 lagi.
Eee memang aku geram gila.
Dah nampak stuck kat situ yang kau lalu jugak apehal????
Buta ke???Celake betul la dorang nih.
Aku gerak la ke depan slow2. Try ok nak bagi laluan kat dorang.
Tu pun still nak press2 minyak segala. Cibai. 
Kau ingat motor kau besar kau hebat la nak orang bagi laluan kat kau je??
Sekali aku terlanggar side mirror kereta sebelah. Terpeot sikit la.
Orang tu pandang, macam nak makan.
Tapi aku tak angkat tangan say sorry or whatever.
Aku buat tak nampak je. Sebab aku tengah marah sangat time tu.
Pastu bila dah dapat gerak, boleh tak motor sakai tu marah2 aku kat tepi tingkap.
Aku hon sekuat2 hati lame2.
Nak ikutkan aku nak kejar je motor tu tapi tak lepas aa sebab jem.
Sekarang pun still tak hilang lagi rase marah tu. Damn betul la.
Aku doa nanti bagi kau rase pulak ape yg aku rase. Huhh!!


Kereta yang aku langgar side mirror tadi die potong depan aku, then die stop.
Die keluar kereta check side mirror die ade calar ke tak.
Ek elee..aku pernah la kene langgar side mirror sampai terbalik.
Tak calar pun sebab depan tu ade getah. Aku yang langgar, suppose to be aku yang calar, bukan kau.
Pastu die pandang aku slect gile before masuk kereta.
Aku wat muke selambe je. Sakit gile hati aku.
Yup aku tau aku patutnye mintak maaf kat die.
Tapi ntah la, aku marah sangat sampai tak boleh nak berfikir.


Yang bawak moto pun, agak2 la. Kalau kene langgar kau buat report yang bawak kereta yang salah. Even kadang2 tak salah, tapi sebab kau motor maka kesalahan tu jadi kesalahan kereta. Jangan la sebab kau kecik sikit kau nak menyelit2 macam jalan tu bapak kau yang punye.
Ingat sikit la, kang tak pasal2 nyawa kau hilang.
Huhh!!!!





keluar dari keselesaan

Assalamualaikum.


Now I'm officially resigned from Sun Pharma.
A bit sad, and now i'm missing them.
Tapi tu lah, aku rasa aku tak dapat belajar banyak kat sana, 
and somestimes aku rasa terlalu selesa.
Terlalu selesa kadang2 boleh jadi menakutkan jugak.Hehe.


Ok lah, semalam aku dah start masuk company baru.
As a programmer n designer at Statworks Analytical.
1st task aku kene buat design. Pastu dah tak de ape nak buat, melepak je.
Hehe.


Orang2 kat sini sume ok la, dorang ajak aku g makan same2,
borak2 sikit2 n aku pun tak la rase kekok sangat.
Tapi satu je benda aku tak tahan.
Jem yang maha dahsyat.
Pagi aku gerak 7.30 sampai 10 minit pukul 9.
Then balik pun sama, lagi teruk jem dia.
Aku sampai umah pukul 8 lebih.
Hari2 camni memang masak la akuuuu..


Tu la aku yang nak sangat tukar kerja.
So ini la maksud aku keluar dari keselesaan.
Dah sekarang ni aku cuma selesa kat ofis je.
Hohoho ^o^

Wednesday, October 26, 2011

am i confident enough?

Assalamualaikum..Again!


Semalam aku g interview dekat HP. Kat Cyberjaya.
As expected, aku sesat. Huhuu..
Mula2 dah jumpa bangunan HP. Aku duduk je dalam kereta since awal lagi before the interview.
Masa tu baru pukul 1.30, interview pukul 3.
Stengah jam aku duduk situ, tapi dengan perasaan tak sedap hati.
Macam tak sure je tu bangunan HP tempat yang aku nak interview tu.
Sebab kan, tempat tu sunyi.
Last2 aku pun keluar kereta, pergi kat tempat guard tu tanya.
Memang betul la aku dah salah bangunan. Haha.


Pastu aku ikut la direction yang pak guard tu bagi.
Tapi masalahnye dah pusing tempat yang sama banyak kali pun tak nampak2 gak bangunan HP ni.
Aku pun tepon Farah. Tak angkat pulak. OMG.
Aku pun try la jalan arah lain pulak. Try gune GPS jugak, tapi xde.
Huaa..
Sekali hujan pun turun selebat-lebat kau. Lagi la aku cuak.
Time dah pukul 2 lebih. Risau tak sempat sampai before 3.
Tengah redah2 tu, Farah call. Wahh lega!
So aku mintak direction kat Farah sampai la aku sampai betul2 depan bangunan tu.
Thanxxxx ^_^.


Sempat sampai before 3 yeay! Pastu masuk la bilik interview.
Yang interview tu mula2 2 orang, sorang tu Korean. Comel ;3
Hehe and lagi sorang tu Malay ;3
Pastu kejap tu masuk lagi sorang, dan sorang lagi.
4 orang. Perhh cuak nak mati.
Interview kali ni interview yang paling lama antara interview aku yang before2 ni.
Sejam setengah bai, sakit pinggang aku kat dalam tu.
Dengan jantung meletup2, rama2 yang terperangkap dalam perut lagi.
Adoi sabar je la. Siap buat English test lagi, essay pulak tu.
Ntah ape aku merapu tak tau la. Mesti dorang guling2 baca. So sad  =_=


Banyak jugak soalan die tanya aku.
Ni la beza company multinational dengan company tempatan.
Maybe dorang nak candidate yang betul2 confident. Aku?
Ntah la. I've tried my best. They'll judge me. Tak tau la dapat ke idaknye. 
Hu3.
Ok tu je lah. Bye!

ohh my second big day~

Assalamualaikum..~
Wah wah dah lama rasenye tak update blog ni, even everyday ade je bende jadi yang boleh nak diciterkan.
Haha tulis blog ni macam syok sendiri gak kadang2.
But who cares? Hohoho.


Dah. On 23rd October 2011 is my convocation day, and and and also my mother's birthday.
Happy birthday ibu! Nah hadiah, akak naik stage. Kui3.
Alhamdulillah everything went very well. Amek gambar sempat,cuma tak sempat amek gambar satu kelas.
A bit dissapointed. Hmm.. Jumpa member2 sempat, cuma makan je tak sempat.
Gila kebulur aku dalam dewan tu. ye la, pagi xsempat breakfast. 
Padan muka kau sape suruh tak breakfast.
Bukan, actually aku nerves. Hahaha. Siyes la. Tak tau nape nerves, tapi nerves la.
It's a second big day in my life.
The biggest day blom sampai lagi. Aku tak kawin lagi, maka belum sampai la ia. Hoho.


Tapi a day before tu, aku dah dapat bunga. 24 white roses. Cantikkk. Suka sangat. 
Kau ada? Cehh gila belagak. :p
Sangat surprise sampai menggigil tangan aku nak amek bouquet tu.
Alahai 1st time dapat bunga. Kesian kan? Orang lain dah berkali-kali dapat aku baru nak merasa dapat.
Lame. Pathetic. Tapi sekarang da dapat, kasi la can aku belagak sket. Hehehe. 
It's from bonbon. Thank you so much arigato gozaimasu danke danke yeay! :D


Then sabtu tu aku g Shah Alam tido umah NM@Nana Macarona. Kelas kau Maria.
Hahaha nak gelak aku. Hepi sangat hari tu. Thanx Nana I love u muah muah :D
And for the day, Nana yang make up kan aku. Sangat cantik.
Bukan aku yang cantik k, make up tu sangat cantik and natural and yang penting tahan lama.
Seharian aku pakai make up tu tak comot sikit pun.
Waahh sangat suka! Untung betul ade member make up artist ni. Nak tengok? Nah


For any events, contact Nana Macarona :)

Aku giliran ke 425. Lame gak la nak tunggu, about 30 minutes camtu.
Sebelum naik stage aku dah remind diri sendiri, nanti jalan slow-slow, pandang depan, amek scroll tunduk hormat kat datuk tu and cakap "Terima kasih Datuk" and jgn lupa pandang kamera senyum untuk gambar konvo kau.
Tapiii bila dah nak naik semua tu dah xingat. Hampeh. Sampai depan datuk tu boleh tak aku blur.
And pic konvo aku mata pandang bawah. Uwaa~

Terkilan sikit sebab tak dapat amek gambar satu kelas. Mase habes konvo tu dah petang, dah tu hujan pulak.
Sorang2 tepon aku cakap dorang da balik. Last2 tinggal aku, Farah, Kyla ngan Bakish je. :'(
Then aku dapat gak bunga dari Nana siap ade tedy bear lagi. I likee! N ade lagi 2 red rose from an unknown person ngan Mirul, my ex :)
Tekejut gak die datang cari aku, then bagi bunga. Dulu-dulu tak nak pulak kau bagi kan.
Hehe. Teringat kejap kenangan lama. Happy, sedih, rindu n dendam sume ade. 
Haha tak pe la, maybe he's not for me..

Aku sangat suka pic-pic konvo aku. Daus yang amek. Aku suka cara dia edit, angle pun lawa.
Kesimpulannye memang suke la! Rase nak print je sume pic tu besar2 pastu tampal kat dinding.
Hahaha obses ngan diri sendiri :p
Nak tengok, tengok kat sini or sini.
Pic sume saiz besar, tak kuasa den nak upload. Hehe :D

Ni some pic from my camera..

my bf, akish n me :)

my family yang datang

i am now officially an alumni

luckily bump into kinkin! :D

and with my best buddy ever, NM ;D

and also my best buddy ever jugak yg xdpt dtg on that day.hehehe

Adios!

Thursday, October 20, 2011

:o


Aku demam. Kesian. Sekian.

Friday, October 14, 2011

and i go

Bos..izinkan saya resign.
Saya bukan tak suka kerja kat sini.
Saya sukaaaa sangat.
Bos baik. Selalu tolong saya, guide saya kalau saya tak reti buat kerja.
Tak marah pun kalau saya blur skali skala.
Sporting sangat sampai boleh main gelak-gelak.
Serius, saya tak pernah jumpa bos yang best gila macam bos ni :')


Tapi saya nakkan pengalaman.
Supaya saya boleh pergi jauh lagi ke depan.
Lagipun, peluang cuma datang sekali sekala, dan kita perlu pandai grab peluang tu.
Kan bos?
Saya harap bos tak marah saya.
N tak lost contact dengan saya. Kawan-kawan office yang lain pun, Kak Amy, Kak Zainie, Kak Azu, dll..
hopefully tak lost contact.
Walaupun baru kenal korang 4 bulan tapi saya suka korang sume :')


Sorry kalau saya ada tersalah ape-ape.
Sorry atas kekurangan saya.
Thanks sebab jaga saya.
Thanks sebab tak kisah saya makan banyak even bukan masa rehat.
Sorry and thank you for everything.
Tau :)


Nah surat resign tipu-tipu.




may this dream come true

Nak tau tak?
Semalam kan..aku mimpi dia ni --> 


<3

DengDengDengDengDengDengDengDengDeng
Kan best kalau betul-betul ada depan mata.
Pasti mengalir air mata kegembiraan. 
Hahahahaha sudah la sudah.

double parking tak salah cuma...

Semalam tengahari aku pegi kedai roti untuk lunch. Aha diet.
Oh tapi tu bukan ape yang aku nak cakap sebenarnya.
Masa otw pegi tu, ade la sorang laki ni die hon kereta die non stop.
Serius bising gila. Agaknye staf Maybank kat situ balik umah kurang pendengaran untuk sehari.
Tapi ni situasi biase bile ade kereta lain double parking and kita tak boleh nak keluarkan kereta.
Biase la tu kan, aku pun pernah kena masa kat UiTM dulu, kat stesyen minyak, kat kedai makan bla bla bla..
Tapi ade beberapa benda yang aku tak faham.


First, nape tarik handbrake if blocking kereta orang?


Second, nape blocking dengan tarik handbrake siap pastu pegi berjalan jauh-jauh?


Third, nape xletak no fon at least?


Maybe la kalau kawasan tu berbukit memang kene tarik handbrake kan.
Cume dorang ni tak fikir ke, nanti kalau kereta yang diblock tu nak keluar camne?
Nak-nak lagi orang tu nak cepat. Kesian kot jangan la kejam sangat.
Aku rasa tak salah kalau letak no fon kalau memang kau perlu tarik handbrake.
Senang dorang nak contact kalau ade pape hal.
Ni tak, bia je kat situ.
Kalau kau lambat, orang tu pun lambat la. Ni cari gaduh namenye.
Hahaa..


Teringat masa kat umah sewa dulu, kat bawah rumah flat kitorang tu ade satu je laluan moto.
Tapi bila ada kereta yang park kat situ, means sume moto tak boleh keluar dari parking lot selagi dia tak keluar.
Then mula la pagi2 or tengah2 malam ade je bunyi motor yang memekak kat bawah.
Hon-hon press-press minyak. And worst, dorang pecahkan je cermin depan kereta tu.
Aku pernah tengok ok dorang pecahkan. Live lagi sebab bilik aku betul-betul menghadap tempat laluan motor tu. 
Sampai la bila dah beberapa kali jadi camtu baru dorang panggil polis datang settlekan hal tu. Kesian tengok budak pempuan tu nangis kereta dia kene pecah.
Tapi tu la kan, silap tu datang dari diri kau sendiri yang tak aware dengan bende2 camni.
Lagi satu, kalau nak double parking, kene la tanggung sendiri risiko dia.
Antaranya macam kes2 yang aku cakap tadi, tak pun kereta korang orang tolak sampai
berlanggar dengan divider or kereta orang lain ke..calar ke..
Macam-macam bende boleh jadi.
So think before you park ok?