Wednesday, January 4, 2012

nak jugak buat entry new year




Happy new year! Sayonara 2011, welcome 2012!
Yeay yeay yeay!! ^_^
Tetiba teringat movie 2012 The World Ends. *=_=


Harapan tahun baru ni, macam biase lah, semoga tahun ni lebih baik dari tahun2 lepas.
Harapan yang tiap2 tahun baru aku akan cakap.
Betul la kan, mesti la kite mengharap sesuatu yang lebih baik.
Ye dok?

Untuk beberapa tahun lepas aku takde buat perancangan untuk hidup aku.
But since sekarang status aku dah bertukar daripada "student" kepada "pekerja",
"not single" to "single" (perlu la kan mention), "slim" to "fat blubber etc" maka aku rase haruslah aku merancang sesuatu.

Tahun ni nak fokus untuk kerjaya. Honestly I have no idea on what would be my career.
Dah 3 kali aku tukar keje n I don't know which one suites me. Tapi apepun aku tak nak jadi programmer sebab kene pening and rushing. Tak berapa enjoy sangat la bagi aku.
So I'll try my best in this new job. Dear job, please like me. Heheh :)

Dah kerja, mesti la pk camne nak cari duit lebih sket.
So plan aku is nak clearkan sume hutang2 aku dalam masa 3 bulan ni.
Lepas tu aku nak start simpan. Sekarang macam ade simpanan emas, ASB n so on.
Kalau boleh nak buat la sume2 tu insyaAllah.
Pastu harap2 la boleh buat OT byk2. Aku sanggup aku sanggup.

Pastu nak menambah baikkan aset aku. Aku ade 2 je aset, kereta n......diri aku sendiri.
Wahahaha boleh tak jadikan diri sendiri aset :p
So nak settlekan tinted dulu, and kalau ade rezeki lebih nak tambah spoiler n tukar sport rim.
Kalau lebih lagi nak tukar kaler kete.
Ngeh3 berangan kuat. Dush.

Aset lagi satu, nak mantainkan badan bagi sentiasa sihat insyaAllah, n nak make sure tak 'sihat' sangat.
Siyes, sejak sebulan keje sini, aku dapat rase perut, lengan, paha ngn pipi aku makin mengembang.
Seriously.
So tahun ni nak aktif bersukan, buat ape yang patut untuk mantainkan body shape (geli seyh ayat ni),
jage kulit, rambut and so on.
Senang citer bagi satu badan sihat luar dalam. Haa..

Aku ade cakap ngan kwn aku, "kalau bleh tahun ni aku nak tunang, tahun depan aku nak kawin".
Hahahahahahahahha gelak guling2 pukul2 lantai. Ok dah.
Yang ni tak termasuk dalam plan or azam or target tahun ni kot.
1st sebab xde sape pun lagi, 2nd sebab aku pun xready lagi, 3rd sebab aku tak tau camne nak proses ikan,
4th sebab aku malu hehehe (wt... =_=).
Tapi tak tau la bende2 ni sume tuhan yang tentukan. I believe in faith ^-^

Kita just merancang n berusaha, selebihnye tuhan yang menentukan..
Happy new year again ;)

3 comments:

  1. plan g obersea? hahahaha wah xsangke awk pon bole jd aset,wahhahaha

    ReplyDelete
  2. diri sendiri aset paling berharga kot stea!
    hehehe
    a'aa la. eh x, g ovrsea tu kne masukkan dlm wishlist :D

    ReplyDelete

Pujian